Справжня золота жила: як серби заробляють на рейсах до Москви

Національна авіакомпанія Сербії Air Serbia знайшла справжню золоту жилу у перевезеннях росіян на маршруті Белград-Москва. Авіакомпанія продає квитки за ціною від 530 євро в один бік в економ-клас без урахування перевезення багажу. Бізнес-клас коштує 800 євро за переліт в один бік.

Така ціна сформована монопольним становищем Air Serbia на ринку прямих перельотів з Росії до Європи.

Після російського вторгнення в Україну та взаємних санкцій Євросоюзу та Росії – ці рейси стали єдиним швидким вікном до Європи. Навіть з урахуванням обльоту України та Білорусі час у дорозі з московського аеропорту Шереметьєво до Белграда становить 3 години.

Цена билетов Москва-Белград Air Serbia
Цена билетов Москва-Белград Air Serbia

У сербському столичному аеропорту росіяни можуть пересісти на наступний рейс Air Serbia та полетіти далі до інших міст Європи.

Оскільки конкуренції немає, квитки розбираються навіть за астрономічною вартістю. Замовити переліт на найближчий тиждень – не легке завдання.

Через суттєвий попит Air Serbia почала нарощувати кількість польотів до Москви. Їхня частота до травня поступово зросте до 14 разів на тиждень.

На маршруті Москва-Бєлград Air Serbia використовує літаки Airbus A319 на 144 місця та Airbus A320 на 174 місця. Виходячи з цього, влітку авіаперевізник доставлятиме в середньому по 2200 росіян до Європи щотижня.

Крім Air Serbia активно польоти до Москви виконує турецька Turkish Airlines. Вона доставляє росіян до Стамбула, де вони можуть пересісти на рейси до Європи, Америки та Азії.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!