Або журналісти не до кінця розібрались в питанні, або володіють якоюсь не публічною інформацією, яку не знаємо ми. Але я швидше схиляюсь до першого.nyakove писав: ↑03 листопада 2021, 13:38https://zahid.espreso.tv/prezidentska-a ... oport-lvivAirOcean Airlines – це державна авіакомпанія, створена за розпорядженням Володимира Зеленського. Про перший рейс перевізника повідомила 30 жовтня авіакомпанія "Антонов". Він був здійснений у Харків, хоча квитки на нього не продають ні в аеропортах, ні на сайті перевізника, який, до слова, ще не працює.
1. Де офіційне, опубліковане "розпорядження Володимира Зеленського" про створення цієї авіакомпанії? (але можу припустити, що мова йде про якісь не офіційні домовленості, ок)
2. Ну з приводу "державна" тут точно можу посперечатись. Назва компанії "АВІАЦІЙНА КОМПАНІЯ ЕЙР ОУШЕН ЕЙРЛАЙНС (LLC AC AIR OCEAN AIRLINES)", жодного слова про державу нема. Наприклад авіакомпанія "Україна" має юридичну назву "ДЕРЖАВНЕ АВІАЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО УКРАЇНА" і засновник "ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ СПРАВАМИ".
Тому станом на зараз Air Ocean точно не є державною авіакомпанією.