Сторінка 74 з 98
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 12:37
mischko
В Австрію не так вже й дорого доїхати. Я в 2013-му з Амстердаму в Цель-ам-Зей їхав так:
летів Люфтами в Мюнхен, дуже зручні квитки з ранковими вильотом і вечірнім поверненням за тиждень за 90 євро на людину від Lufthansa
В аеропорту на платформі залізничної станції купив "Баварський квиток" за 26 євро за 2 пасажирів. (ціни 2013-го року, але порядок цифр наврядчи помінявся). В самому місті по пиву в Хофбройхаусі і на приміський потяг до Куфштайну (це вже Австрія, але там ще діє "Баварський квиток", також діє до Зальцбургу, цією гілкою я повертався назад)
В Куфштайні купив в автоматі теж якісь дешеві квитки вже до Цель-ам-Зей.
На місці:
- тиждень в номері з напівпансіоном на двох 100м від витягу: 1050 євро. Сайт готелю:
http://www.hotel-daxer.at
- скіпас на 5 днів на одну людину: 190 євро (але краще уточнити ціни тут:
http://www.zellamsee-kaprun.com/en/acti ... d/ski-pass)
- ціна прокату спорядження залежить від багатьох факторів. Орієнтовано 120 - 150 євро за 5 днів. Я брав в прокаті між нашим готелем і нижньою станцією витяга (до якого було 100 метрів). Було дуже зручно. В готелі є сушарка для взуття і місця для зберігання спорядження.
Ціни 2013-го року, але вони не сильно мали би змінитися.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 12:45
denya24
Glucker писав: ↑09 червня 2021, 12:37
умаю, частина закладів громадського харчування особливо не заморочується і використовує водопровіну воду.
Насколько я знаю, в Буковли, Яремче и т.д. нет водопроводной воды из какой-то центральной системы, там вода идёт у всех из скважин и она пригодна для питья. И вода из крана в отеле была действительно питьевая, хорошая по вкусу. Проблем с кишечником не было. Думаю, что это могут быть последствия от уличной еды.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 12:54
Bagach
Tetris писав: ↑09 червня 2021, 11:57
Это да, но это специфика региональной кухни. Украина, Чехия, Словакия, Польша - страны, в которых национальная кухня народная (читай - крестьянская), т.е. максимально жирная и калорийная. Но в самом Буковеле уже нет проблем с ресторанами других национальных кухонь.
Поэтому я за границей редко заказываю блюда местных кухонь, предпочитая французско-итальянскую классику.
В восточной Европе много жира, в Азии - специй.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 12:56
Bagach
asu писав: ↑09 червня 2021, 12:31
Зробили для себе висновок, що не беремо жодних напоїв на розлив
Коньяк и виски тоже берете в целой закупоренной бутылке?

Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 12:57
Bagach
Glucker писав: ↑09 червня 2021, 12:37
Знаю декількох знайомих, у яких був розлад шлунку після того, як вони там попили води з крану.
Пить воду с крана - это, извините меня, даже не бэкпекерство. Это дикарство.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:01
Bagach
mischko писав: ↑09 червня 2021, 12:37
В Австрію не так вже й дорого доїхати. Я в 2013-му з Амстердаму в Цель-ам-Зей їхав так:
летів Люфтами в Мюнхен, дуже зручні квитки з ранковими вильотом і вечірнім поверненням за тиждень за 90 євро на людину від Lufthansa
В аеропорту на платформі залізничної станції купив "Баварський квиток" за 26 євро за 2 пасажирів. (ціни 2013-го року, але порядок цифр наврядчи помінявся). В самому місті по пиву в Хофбройхаусі і на приміський потяг до Куфштайну (це вже Австрія, але там ще діє "Баварський квиток", також діє до Зальцбургу, цією гілкою я повертався назад)
В Куфштайні купив в автоматі теж якісь дешеві квитки вже до Цель-ам-Зей.
На місці:
- тиждень в номері з напівпансіоном на двох 100м від витягу: 1050 євро. Сайт готелю:
http://www.hotel-daxer.at
- скіпас на 5 днів на одну людину: 190 євро (але краще уточнити ціни тут:
http://www.zellamsee-kaprun.com/en/acti ... d/ski-pass)
- ціна прокату спорядження залежить від багатьох факторів. Орієнтовано 120 - 150 євро за 5 днів. Я брав в прокаті між нашим готелем і нижньою станцією витяга (до якого було 100 метрів). Було дуже зручно. В готелі є сушарка для взуття і місця для зберігання спорядження.
Ціни 2013-го року, але вони не сильно мали би змінитися.
Я перед каждой поездкой тоже думаю, что основне затраты - это перелет и отель, а остальное - мелочь. Но когда после поездки подсчитаю, сколько улетело на транзит, рестораны, шопинг, аэропортовые сервисы, трансферы и прочую байду, то глаза становятся круглыми. Там отель и перелет по факту выходят процентов 50% суммарно, а не 70-80%, как думалось до поездки. И не сказал бы, что я импульсивный транжира. Обычные себе затраты.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:04
69syned
Bagach писав: ↑09 червня 2021, 12:57
Glucker писав: ↑09 червня 2021, 12:37
Знаю декількох знайомих, у яких був розлад шлунку після того, як вони там попили води з крану.
Пить воду с крана - это, извините меня, даже не бэкпекерство. Это дикарство.
не будьте так однозначны.
Есть страны где пить воду из под крана - нормально, а есть и те, где нельзя быть уверенным в бутылочной
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:04
asu
Bagach писав: ↑09 червня 2021, 12:56
Коньяк и виски тоже берете в целой закупоренной бутылке?
Так, усі напої беремо пляшками. Врахочуючи те, що переважно п'ємо вино - це не складно.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:06
asu
Bagach писав: ↑09 червня 2021, 12:57
Пить воду с крана - это, извините меня, даже не бэкпекерство. Это дикарство.
Раджу вам викреслити всю Скандинавію з ваших планів.
В Швеції карафка води з крану в ресторані - норма.
В Данії воду з крану п'ють всюди, від офісів до ресторанів.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:07
Bagach
asu писав: ↑09 червня 2021, 13:04
Так, усі напої беремо пляшками. Врахочуючи те, що переважно п'ємо вино - це не складно.
А я вот, когда один, алкоголь в ресторанах беру по бокалам. Когда с компанией - преимущественно бутылками, которые открывают при нас.
В Стамбуле помню, в ресторане заказал бокал вина. Мне принесли закупоренную бутылку, и открыли при мне. Может просто повезло, что им пришлось открывать новую бутылку.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:08
Bagach
69syned писав: ↑09 червня 2021, 13:04
не будьте так однозначны.
Есть страны где пить воду из под крана - нормально, а есть и те, где нельзя быть уверенным в бутылочной
Тут я однозначен, и нигде не пью воду их под крана. Пекусь о своем здоровье. Могу в некоторых случаях прокипятить ее для чая или кофе, если условия не предполагают иных нормальных способов выпить чай или кофе.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:10
Bagach
asu писав: ↑09 червня 2021, 13:06
Раджу вам викреслити всю Скандинавію з ваших планів.
В Швеції карафка води з крану в ресторані - норма.
В Данії воду з крану п'ють всюди, від офісів до ресторанів.
Это маловероятно, так как я заказываю бутиллированую воду типа Perrier, Vittel, Voss, San Pelegrino.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:39
Sentry
asu писав: ↑09 червня 2021, 13:06
Раджу вам викреслити всю Скандинавію з ваших планів.
В Швеції карафка води з крану в ресторані - норма.
В Данії воду з крану п'ють всюди, від офісів до ресторанів.
Более того, почти во всем мире в общепитах вода "из под крана". Просто в большинстве случаев из этого крана течет отфильтрованная вода, тем же обратным осмосом. В Скандинавии, действительно вода из под крана не проходит такую дополнительную фильтрацию, но и в Киеве я понимаю, что когда прошу питьевую воду в кафе, мне принесут не Моршинскую.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:41
Bagach
Sentry писав: ↑09 червня 2021, 13:39
Более того, почти во всем мире в общепитах вода "из под крана". Просто в большинстве случаев из этого крана течет отфильтрованная вода, тем же обратным осмосом. В Скандинавии, действительно вода из под крана не проходит такую дополнительную фильтрацию, но и в Киеве я понимаю, что когда прошу питьевую воду в кафе, мне принесут не Моршинскую.
Заказывайте брендовую бутиллированую воду в стеклянных бутылках, как делаю я. Не экомьте на здоровье.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:48
Sentry
Bagach писав: ↑09 червня 2021, 13:41
Заказывайте брендовую бутиллированую воду в стеклянных бутылках, как делаю я. Не экомьте на здоровье.
Зачем? Во-первых, отфильтрованная обратным осмосом вода не менее безопасна, а то и более. Во-вторых, не бережете Вы нашу планету, ведь у каждой бутылки такой воды огромный углеродный след, хотя по факту она ни чем не отличается от украинской, кроме этикетки.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:52
Bagach
Sentry писав: ↑09 червня 2021, 13:48
Во-вторых, не бережете Вы нашу планету, ведь у каждой бутылки такой воды огромный углеродный след, хотя по факту она ни чем не отличается от украинской, кроме этикетки.
Точно. А еще лучше не летать самолетами, так как CO2 со всеми вытекающими.
Уважаете Греточку?

Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 13:52
Glucker
Bagach писав: ↑09 червня 2021, 13:08
69syned писав: ↑09 червня 2021, 13:04
не будьте так однозначны.
Есть страны где пить воду из под крана - нормально, а есть и те, где нельзя быть уверенным в бутылочной
Тут я однозначен, и нигде не пью воду их под крана. Пекусь о своем здоровье. Могу в некоторых случаях прокипятить ее для чая или кофе, если условия не предполагают иных нормальных способов выпить чай или кофе.
Ви думаєте, бутильована вода - це панацея? Ролік, як іноді готують таку воду самі нагуглите чи допомогти? І "елітна" бутильована вода може виявитися підробкою, особливо у нас.
І так, є країни, у яких з крану тече цілком нормальна питна вода. А ще, наприклад, у горах тече джерельна вода. Наприклад, у Софії місцеві жителі навіть приїжджають до таких джерел і набирають таку воду собі додому. Її пити теж дикунство чи у похід у гори треба брати декілька літрів елітної бутильованої води і тягнути її на своєму горбу?
Але є країни, де я категорично стараюся не пити воду з-під крану. Наприклад, у тій же Танзанії. У Києві, наприклад, теж стараюся не пити воду з-під крану. Вона просто хлоркою смердить.
Хоча був випадок коли я порушив це правило. Прокинувся у Єгипті о 6 ранку з сильним сушняком. Ресторан у це час був ще зачинений, магазини теж. Тому таки скористався краном. Для мене то пройшло без наслідків, але нікому не рекомендую таке робити.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 14:31
Tetris
mischko писав: ↑09 червня 2021, 12:37
- тиждень в номері з напівпансіоном на двох 100м від витягу: 1050 євро. Сайт готелю:
http://www.hotel-daxer.at
- скіпас на 5 днів на одну людину: 190 євро (але краще уточнити ціни тут:
http://www.zellamsee-kaprun.com/en/acti ... d/ski-pass)
- ціна прокату спорядження залежить від багатьох факторів. Орієнтовано 120 - 150 євро за 5 днів. Я брав в прокаті між нашим готелем і нижньою станцією витяга (до якого було 100 метрів). Було дуже зручно. В готелі є сушарка для взуття і місця для зберігання спорядження.
Дякую, собі занотую, але для просунутих лижників Буковель буде кращим - там є чорні траси. В іншому, це невеликий австрійський курорт, найдовша гірка - 3 км. Короче, для невибагливих. Буковель буде різноманітнішим, думаю. Хоча, тут протяжність усіх схилів має бути більша.
Скажу ще раз: для початківців дуже непоганий варіант - Бялка Татранська в Польщі. Курорт втричі менший за Буковель, але різноманіття на 3-4 дні вистачить. Є аквапарк, розваги для дітей і т.п.
Дешево. Тільки жити краще біля підйомника, бо, хоча там навіть є скібас, але сильні затори в пікові години. Ну і багато калінінградців, це як мінус.
Сам я вперше потрапив на гірськолижний курорт в Пилипець. Зараз, мені думається, це крутий варіант для поїздки на вихідні для більш просунутих лижників - там всього одна гірка, але вона довга і складна. По ній 3 траси. Є ще поруч, але вони якраз для навчання початківців і дітей. В самому Пилипці непоганий готель, в якому хороший ресторан. Навколо - сумно. Водоспад хіба що подивитись.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 14:47
ant0xa
Tetris писав: ↑09 червня 2021, 14:31
Дякую, собі занотую, але для просунутих лижників Буковель буде кращим - там є чорні траси. В іншому, це невеликий австрійський курорт, найдовша гірка - 3 км. Короче, для невибагливих.
вот это сейчас обидно за Zell Am See было. есть там и черные трассы(как минимум 13 и 14), да и длинные трассы тоже имеются, что-то около 5-6 километров, с Schmittenhohe до Schuttdorf.
Re: Бэкпекерство vs элитный туризм
Додано: 09 червня 2021, 15:22
Sirko Production
Tetris писав: ↑09 червня 2021, 14:31
Сам я вперше потрапив на гірськолижний курорт в Пилипець. Зараз, мені думається, це крутий варіант для поїздки на вихідні для більш просунутих лижників - там всього одна гірка, але вона довга і складна. По ній 3 траси. Є ще поруч, але вони якраз для навчання початківців і дітей. В самому Пилипці непоганий готель, в якому хороший ресторан. Навколо - сумно. Водоспад хіба що подивитись.
Зараз там просувають/розвивають фрірайд(і це круто!). Спускатись потрібно з Гимби (рельєф і відсутність лісу на схилах дозволяє) і навіть на мапі ГК є "фрірайд-зона". З мінусів - логістично там з цим все ж складно, де певної міри тебе піднімають, іншу частину сам йти маєш, але це нюанси.
З плюсів відпочинку там з весни по осінь (поки дозволяє погода), є непогані облаштовані велотраси. Та й просто піднявшись на хребет на підйомнику(влітку), додаємо ще 20 хв підйому на своїх двох, і ти на Боржаві (хребті), навіть для тих хто не любить треки - це класна можливість/досвід/враження за мінімум докладених зусиль.
А стосовно готелів, мабуть через те що ГК планує розвивати держава, як би це смішно не звучало, як олімпійський проект(для подачі заявки на проведення зимової олімпіади), зараз там дуже активно ведеться приватне будівництво нових об'єктів, як готелі/резорти/заклади.