Більшовицький підхід. Десь спрацює, а десь викличе категоричне несприйняття.
COVID-19: новости, тренды, вакцинация.
Re: COVID-19: новости, тренды, вакцинация.
В Грузии, например, по 60 долларов прибавки к пенсии начисляют.
В США подросткам по 100 баксов раздавали.
Просто у них нужно мотивировать молодежь, а у нас пожилых. Но инструментарий одинаков
... або видають їм липові довідки. В такому випадку продажа сертифікатів відбувається за рахунок держави. Звичайно, цікава програма по підримці пенсіонерів (їм не треба своїми грошами купувати довідку), але не факт, що суттєво стимулює робити щеплення.
Не виключаю також, що в Білгородській області багато пенсів навіть не знає, що вони щеплені

Возможно такие причины:
1. Дельта намного контагенознее
2. Переболевшие и вакцинированные перестали предохраняться, но активно распространяют вирус как переносчики
3. Школьники в сентябре активно раздали взрослым
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
ну так з гречкою те саме буде, хіба вакцинувати у вакцинаційних центрах. Типу як ЗНО побороло корупцію при вступі, коли тебе тестують люди, яких ти не знаєш.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Або тому, що більше перехворіло, або тому, що краще здоров'я, або тому, що тепліша осінь (пізніше починається сезон ГРВІ).
Ще раз посилаю читати сьогоднішній допис про ситуацію в лікарнях південного Лімбургу. Різниця у вакцинації: 81% проти 87%, різниця у нових випадках - удвічі.
Я считаю, что мягкие стимулы уже не работают. Вернее, сработали, на кого было нужно.
Первое, что нужно сделать - увеличить рыночную стоимость липовой справки раз в 10. Для этого нужно повысить риски от продажи: открыть горячую линию, чтобы можно было анонимно настучать на покупающих/продающих справки. Это ведь просто расследуется - есть человек, который якобы в конкретный день сделал прививку,при этом его смартфон ближе 5 километров к пункту, в котором якобы привился. В тот день таких же еще 10 человек. /После допроса таких людей и врача кейс вполне перспективный в суде даже без показаний анонима.
В стране много пассионарных вакцинированных - помогут быстро прикрыть. Я вот лично знаю нескольких купивших сертификаты, анонимно бы сообщил.
Второе - учитывая ситуацию, время гречки прошло. Думаю, нужен тотальный локдаун с запретом для пенсионеров выходить из дома, если не вакцинированы. Сейчас спросят, а как пенсионеру привиться, если нельзя выходить из дома: а уже никак. Создавать толпы в центрах вакцинации - убийство тех же пенсионеров. Пока волна не спадет - пусть дома посидят недели 3-4.
Третье - никаких тестов. Повысить их рыночную цену сложнее. При этом максимально трезво нужно относиться не к группам риска. То, что до сих пор отсутствует сертификат выздоровления - позорище.
Я считаю, что привитых, имеющих антитела ограничения касаться не должны. Не хочешь прививаться - сдавай анализ крови раз в 3 месяца и показывай справку. Осталось также увеличить стоимость справки об анализе крови. Возможно, стоит сопровождать старым положительным ПЦРом/справки от семейника.
Первое, что нужно сделать - увеличить рыночную стоимость липовой справки раз в 10. Для этого нужно повысить риски от продажи: открыть горячую линию, чтобы можно было анонимно настучать на покупающих/продающих справки. Это ведь просто расследуется - есть человек, который якобы в конкретный день сделал прививку,при этом его смартфон ближе 5 километров к пункту, в котором якобы привился. В тот день таких же еще 10 человек. /После допроса таких людей и врача кейс вполне перспективный в суде даже без показаний анонима.
В стране много пассионарных вакцинированных - помогут быстро прикрыть. Я вот лично знаю нескольких купивших сертификаты, анонимно бы сообщил.
Второе - учитывая ситуацию, время гречки прошло. Думаю, нужен тотальный локдаун с запретом для пенсионеров выходить из дома, если не вакцинированы. Сейчас спросят, а как пенсионеру привиться, если нельзя выходить из дома: а уже никак. Создавать толпы в центрах вакцинации - убийство тех же пенсионеров. Пока волна не спадет - пусть дома посидят недели 3-4.
Третье - никаких тестов. Повысить их рыночную цену сложнее. При этом максимально трезво нужно относиться не к группам риска. То, что до сих пор отсутствует сертификат выздоровления - позорище.
Я считаю, что привитых, имеющих антитела ограничения касаться не должны. Не хочешь прививаться - сдавай анализ крови раз в 3 месяца и показывай справку. Осталось также увеличить стоимость справки об анализе крови. Возможно, стоит сопровождать старым положительным ПЦРом/справки от семейника.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
І що - їх цигани на вокзалі "вакцинували", чи вони купили довідку у звичайного лікаря-терапевта, яких і до цієї кризи в охороні здоров'я було мало, а ви ще хочете їх закривати (саджати, звільняти, штрафувати). Тобто, у вас був лікар, який лікував, вакцинував, а бажаючим видавав липу, а тепер не буде нікого. Ми ж уже обговорювали це, тільки в контексті обов'язкової вакцинації для медпрацівників.
А-ха-ха, я таке півтора роки тому пропонував, ще в старій темі. Логічно ж, що якщо 99% померлих - люди в категорії 50+, то закривати треба саме їх. Що тоді в коментарях почалося. Каліфорнійські борці за права людей так обурювалися. "Хто за ними доглядатиме". І правда - вони так ще швидше помруть.Tetris писав: ↑10 листопада 2021, 13:15 Второе - учитывая ситуацию, время гречки прошло. Думаю, нужен тотальный локдаун с запретом для пенсионеров выходить из дома, если не вакцинированы. Сейчас спросят, а как пенсионеру привиться, если нельзя выходить из дома: а уже никак. Создавать толпы в центрах вакцинации - убийство тех же пенсионеров. Пока волна не спадет - пусть дома посидят недели 3-4.
Оцього я зовсім не розумію - вакцинація uber alles. В людини документально підтверджене все, що має бути, а його за його ж гроші заганяють на вакцинацію, бо так сказала партія Фейсбуку.
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Это был не врач, а преступник. Также можно сказать и про полицейского или судью: ну был же нормальный человек, ну иногда был готов решить вопрос за деньги, но ведь он же иногда и по закону все делал.mischko писав: ↑10 листопада 2021, 13:26 І що - їх цигани на вокзалі "вакцинували", чи вони купили довідку у звичайного лікаря-терапевта, яких і до цієї кризи в охороні здоров'я було мало, а ви ще хочете їх закривати (саджати, звільняти, штрафувати). Тобто, у вас був лікар, який лікував, вакцинував, а бажаючим видавав липу, а тепер не буде нікого. Ми ж уже обговорювали це, тільки в контексті обов'язкової вакцинації для медпрацівників.
Что теперь, будем без полийцейского или судьи? Горе-то какое.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Це в віртуальному світі все легко замінити. А лікаря треба 7 років вчити, потім переконати не їхати в Польщу, а піти за 10тис. грн працювати в районну лікарню. Ви його звільнили, що далі? Я теж знаю лікарів, які видають довідки за кілька портретів українських філософів ХVIII століття. І на їх посаду черга не стоїть від слова взагалі. Особливо зараз, коли в 2020 багато лікарів старшого віку від гріха подалі пішли на пенсію. Лікар - це не поліцейський і не суддя - це дорогий фахівець і цінний ресурс.Sentry писав: ↑10 листопада 2021, 13:28 Это был не врач, а преступник. Также можно сказать и про полицейского или судью: ну был же нормальный человек, ну иногда был готов решить вопрос за деньги, но ведь он же иногда и по закону все делал.
Что теперь, будем без полийцейского или судьи? Горе-то какое.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Довго думав, що мені нагадує більшовицький запал борців за вакцинацію. І раптом зрозумів:
Знищення горобців
Знищення горобців (кит. 打麻雀运动, 消灭麻雀运动) — масштабна кампанія, що проходила в рамках боротьби із сільськогосподарськими шкідниками, організованої в Китаї в рамках політики Великого стрибка (1958—1962).
Знищення горобців
Знищення горобців (кит. 打麻雀运动, 消灭麻雀运动) — масштабна кампанія, що проходила в рамках боротьби із сільськогосподарськими шкідниками, організованої в Китаї в рамках політики Великого стрибка (1958—1962).
Короткостроковий результат буде. Довгостроковий результат (зі знаком мінус теж буде), але хіба хунвєйбінів це цікавить? Спасаєм жизні!!!Через рік після кампанії врожай дійсно став кращим, але при цьому дуже розплодилися гусениці й сарана, що почали їсти пагінці. У наступні роки врожаї різко зменшилися, у країні настав голод, в результаті якого загинуло понад 20 мільйонів осіб[2][3].
Результатом кампанії знищення горобців стала закупка й завезення до країни живих горобців із сусідніх регіонів і країн.
Ти мне не зрозумів. Мав на увазі збільшити вартість липової довідки про наявність антитіл.
Ну суддю теж довго вчити. Можна корумпованих суддів не саджати - хто нам вбивць та крадіїв в тюрму саджатиме, якщо судді цього не буде?
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Тут ще й в тому питання, наскільки корупція в медицині поширина. За всіма опитуваннями - одна з найкорумпованіших галузей. Коли лікар відмовляється від посади в приватній клінці з окладом 40тис. грн і йде працювати на ставку 10тис.грн в районну лікарню - це що - альтруїзм? А це масове явище. Якщо ви обрубаєте можливість лікарям брати додаткові гроші - у вас просто не буде лікарів! Якщо ви посадите всіх лікарів, які видавали довідки за гроші - у вас не буде лікарів прямо зараз, в період кризи в медицині, в сезон ГРВІ, в країні, де лікарів і так пилососять сусідні слов'янські держави з більш високим рівнем розвитку економіки. Вперед боротися з горобцями, вони ж дзьобають народну пшеницю.
Всіх лікарів не треба садити. Якщо показово посадити пару сотень лікарів, які видавали фейкові сертифікати, то сотням тисяч інших лікарів буде неповадно таке робити, якщо вони будуть знати про невідворотність покарання і про те, що покарання буде жорстким у разі чого.mischko писав: ↑10 листопада 2021, 14:03 Тут ще й в тому питання, наскільки корупція в медицині поширина. За всіма опитуваннями - одна з найкорумпованіших галузей. Коли лікар відмовляється від посади в приватній клінці з окладом 40тис. грн і йде працювати на ставку 10тис.грн в районну лікарню - це що - альтруїзм? А це масове явище. Якщо ви обрубаєте можливість лікарям брати додаткові гроші - у вас просто не буде лікарів! Якщо ви посадите всіх лікарів, які видавали довідки за гроші - у вас не буде лікарів прямо зараз, в період кризи в медицині, в сезон ГРВІ, в країні, де лікарів і так пилососять сусідні слов'янські держави з більш високим рівнем розвитку економіки. Вперед боротися з горобцями, вони ж дзьобають народну пшеницю.
По-перше, в містах сімейники (а не окулісти ж торгують довідками) вже не отримують 10 тисяч. Якщо десь в малих містечках і отримують, то там і приватних клінік нема.
По-друге, всіх сімейників і не треба саджати. Треба показати, що цього робити неможна.
Тут, як в будь-якій групі - 10% будут брати хабарі що не роби, 10% не будуть навіть помираючи з голоду, а 80% діють по ситуації. Я ж не кажу викорінити корупцію, навідміну від багатьох антикорупціонерів, я розумію, що це нереально і що боротись треба з явищем, а не з людьмию. Просто треба підвищити ризики, а за цим зросте і вартість сертифікату.
По-друге, всіх сімейників і не треба саджати. Треба показати, що цього робити неможна.
Тут, як в будь-якій групі - 10% будут брати хабарі що не роби, 10% не будуть навіть помираючи з голоду, а 80% діють по ситуації. Я ж не кажу викорінити корупцію, навідміну від багатьох антикорупціонерів, я розумію, що це нереально і що боротись треба з явищем, а не з людьмию. Просто треба підвищити ризики, а за цим зросте і вартість сертифікату.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Так ніби ці люди не розуміють, що цього робити не можна. У вас криза в медицині на додачу до системних проблем, які існували до цього, ні 100, ні 1000, ні 10% ви посадити не можете, у вас їх прямо от зараз не вистачає. Крім того слід розуміти, що щоб посадити 100, треба відкрити справ на 1000, а слідчі дії провести щодо 10.000 - офігенна мотивація для і так задовбаних бюджетників.
Але навіть, якщо уявити, що все пішло по плану і к-ть фальшивих довідок упала на порядок (в 10 разів). Чого ви добилися? Як там казав Ferrari:
-Зачем? Чтобы что?
Нагадую, у нас проблема не в тому, що гіпстери купують довідки, бо їм хочеться сьорбати смузі в лаунж зоні фітнес залу, або бюджетні раби купують довідки бо начальство змушує (не може такого бути, КЗП це забороняє!). У вас проблема в тому, що вакцинуватися не хочуть пєнси, яким байдуже до смузі, фітнес-залів, у них вже нема начальників. Їм не потрібні сертифікати - як ваші репресії на них вплинуть? Скоріше буде зворотній ефект і ще більше відторгнення.
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Есть вещи более важные, чем ковид. Как бы удивительно это не звучало. Справедливость и доверие к системе - одна из этих вещей. И это не имеет прямого отношения к вакцинации, это про борьбу с коррупцией. Если мы с ней боремся, то те, кто подделывают документы или совершают другие коррупционные преступления - должны сесть. Если не боремся, то зачем вот эти вот все движения вокруг?mischko писав: ↑10 листопада 2021, 15:28 Так ніби ці люди не розуміють, що цього робити не можна. У вас криза в медицині на додачу до системних проблем, які існували до цього, ні 100, ні 1000, ні 10% ви посадити не можете, у вас їх прямо от зараз не вистачає. Крім того слід розуміти, що щоб посадити 100, треба відкрити справ на 1000, а слідчі дії провести щодо 10.000 - офігенна мотивація для і так задовбаних бюджетників.
Але навіть, якщо уявити, що все пішло по плану і к-ть фальшивих довідок упала на порядок (в 10 разів). Чого ви добилися?
А сколько при этом врачей останется - не существенная деталь на фоне очищения страны от низовой коррупции. Думаю, что ничего страшного не произойдет, но первые несколько лет возможно прийдется платить медикам чуть больше. И это тоже хорошо.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Правильні речі зроблені в неправильний час - неправильні речі.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей