Когда Вы бронировали, бабка на двое гадала, какой будет борт )))))Alександр писав:Да, я когда бронировал, в расписании был А320, а по факту лететь придется на пуперджете.
Вдруг именно на Ваш рейс наберется паксов больше чем на тазик

Когда Вы бронировали, бабка на двое гадала, какой будет борт )))))Alександр писав:Да, я когда бронировал, в расписании был А320, а по факту лететь придется на пуперджете.
Тогда приятного полета на Сухом.Alександр писав:Будет овербукинг и апгрейд в бизнес. Ну, или компенсация и пересадка на другой рейс. Аэрофлот редко меняет тип ВС в последний момент
Да нормальный самолёт. Тем более что на 70% он из европейских комплектующих.Alександр писав:Спасибо. Уже летал им когда-то Москва-Харьков. По ощущениям, места для ног больше, чем в Эйрбасах
Отличаются. Во многих А320 и А321 аэрофлота кожаные Recaro. В SSJ твердая тряпка. Разок летал на SSJ из Харькова в Москву. Перелет описывал на страницах форума. Повторяться сильно не буду, но перелет был стремный. При наборе высоты несколько раз затихали двигатели, гас свет и было резкое замедление вс, при том что угол набора высоты не менялся... При посадке вс не включал реверс, зато экстремально оттормаживался обычным тормозом.khai писав:Да нормальный самолёт. Тем более что на 70% он из европейских комплектующих.Alександр писав:Спасибо. Уже летал им когда-то Москва-Харьков. По ощущениям, места для ног больше, чем в Эйрбасах
Компоновку салона и производителя кресел выбирает в любом случае Аэрофлот.
Вряд ли они кардинально отличаются от Аэробусов.
1. У кожному аеропорті є процедура ІКАО з зменшення шуму на місцевості (noise abatement procedure). При її виконанні двигуни зменшують тягу зі зльотної на тягу набору висоти. Це абсолютно безпечно і передбачено виробниками літаків.AQS писав: Отличаются. Во многих А320 и А321 аэрофлота кожаные Recaro. В SSJ твердая тряпка. Разок летал на SSJ из Харькова в Москву. Перелет описывал на страницах форума. Повторяться сильно не буду, но перелет был стремный. При наборе высоты несколько раз затихали двигатели, гас свет и было резкое замедление вс, при том что угол набора высоты не менялся... При посадке вс не включал реверс, зато экстремально оттормаживался обычным тормозом.
nik-dem дуже гарно дякую за Ваші тлумачення, але з власного не малого досвіду польотів, та маючи дійсний PPL з нальотом більше 1000 годин можу відповісти Вам.nik-dem писав:1. У кожному аеропорті є процедура ІКАО з зменшення шуму на місцевості (noise abatement procedure). При її виконанні двигуни зменшують тягу зі зльотної на тягу набору висоти. Це абсолютно безпечно і передбачено виробниками літаків.AQS писав: Отличаются. Во многих А320 и А321 аэрофлота кожаные Recaro. В SSJ твердая тряпка. Разок летал на SSJ из Харькова в Москву. Перелет описывал на страницах форума. Повторяться сильно не буду, но перелет был стремный. При наборе высоты несколько раз затихали двигатели, гас свет и было резкое замедление вс, при том что угол набора высоты не менялся... При посадке вс не включал реверс, зато экстремально оттормаживался обычным тормозом.
Окрім цього, якщо диспетчер уповільнює набір, то літак вирівнюється, а отже автопілот прибирає зайву тягу двигунів, щоб тримати потрібну горизонтальну швидкість при нульовій вертикальній.
2. Кути набору висоти (тангаж) з салону взагалі достовірно визначити неможливо в силу просторових ілюзій.
3. Якщо посадкова маса літака мала, а смуга водночас довга, то немає резону у високому реверсі.
4. Світло завжди в салоні вимикають на зльоті чи посадці.
Так, нюансів багато. З салону часто не все видно.AQS писав: nik-dem дуже гарно дякую за Ваші тлумачення, але з власного не малого досвіду польотів, та маючи дійсний PPL з нальотом більше 1000 годин можу відповісти Вам.
Неприємні відключення двигуна із автоматичним ВІДКЛЮЧЕННЯМ СВІТЛУ В САЛОНІ і дуже відчутним сповільненням були далеко за межами аеропорту у світлий час. Це відбувалось десь між 5-8км при наборі висоти 4 рази. Літак просто вирубало секунд на 10. Відзначити, що це був набір, а не горизонтальний рух мені було досить легко, так як товраиш при посадці в салон попросив воду. Вона була в прозорму пластиковому стакані. Так дійсно смуга в Шереметьево довга, але навіщо використовувати майже екстремальне сповільнення і не використовувати всю довжину смуги. Ми звернули десь по середині. Літак приземлвся на 20 хвилин раніше розкладу, 5хвилин проїхати далі по смузі ролі великої не грали.
не забувайте, що пілот жодного руху не виконує без погодження диспетчерів: якщо йому наказано звернути на рульожку N таку-то, то він повинен туди звернути, для того і будуються спеціальні швидкісні з'їзди, щоб літаки могли на швидкості з'їзджати. Також не забувайте, що на приземлення є черга з літаків, і жоден не може почати приземлення, поки на смузі є інший літак, тому той, що приземлився, має якомога швидше звільнити смугу.AQS писав: Так дійсно смуга в Шереметьево довга, але навіщо використовувати майже екстремальне сповільнення і не використовувати всю довжину смуги. Ми звернули десь по середині. Літак приземлвся на 20 хвилин раніше розкладу, 5хвилин проїхати далі по смузі ролі великої не грали.
Я це все розумію та знаю. Але моє пояснення стосувалось іншого. В тому випадку пілот не використовував реверс, а лише екстренне гальмування. Та перед цим була історія з двигунами в польоті. Тому в мене склалось враження, що у SSJ на той день були проблеми.AlexK писав:не забувайте, що пілот жодного руху не виконує без погодження диспетчерів: якщо йому наказано звернути на рульожку N таку-то, то він повинен туди звернути, для того і будуються спеціальні швидкісні з'їзди, щоб літаки могли на швидкості з'їзджати. Також не забувайте, що на приземлення є черга з літаків, і жоден не може почати приземлення, поки на смузі є інший літак, тому той, що приземлився, має якомога швидше звільнити смугу.AQS писав: Так дійсно смуга в Шереметьево довга, але навіщо використовувати майже екстремальне сповільнення і не використовувати всю довжину смуги. Ми звернули десь по середині. Літак приземлвся на 20 хвилин раніше розкладу, 5хвилин проїхати далі по смузі ролі великої не грали.
Не кошерно це на літаках хунти літатиmischko писав:Уніфікація флоту - поставлять на ці ж рейси суперджети?
Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot] і 6 гостей