WizzAir / Wizz Air (WU/W6) - общая ветка

Sentry
модератор
Контактна інформація:

Re: WizzAir / Wizz Air (WU/W6) - общая ветка

Повідомлення Sentry »

За рахунок чого Візз може конкурувати з Раяном в Європі в далекій перспективі?

- Раян в 3 рази більший по перевезених пассажирах (192 vs 62 мільйони)
- Раян швидше зростає (9% проти 4% у 2024 році)
- Раян прибутковий
- Вони в цілому оперують на одному ринку, хоча Раян трохи зміщений у бік багатшого ринку Західної Європи.
- Стратегія Візз на розширення на Схід хоча й логічна, але поки не виглядає успішною

То які варіанти? Очікувати, що Раян сам втрапить в халепу? Це не стратегія. Ринок це розуміє, і відповідно оцінює акції Візз, але коли саме ця проблема "вистрілить" сказати складно. Ресурси в них (та їх власників) ще є.
mischko
A380
Контактна інформація:

Повідомлення mischko »

Sentry писав: Вчора, 14:51 - Вони в цілому оперують на одному ринку, хоча Раян трохи зміщений у бік багатшого ринку Західної Європи.
Зараз якраз відбувається "розворот Раянів на схід" - скорочують пропозиції в Іспанію натомість розвиваючи Хорватію, про що той же сайт і пише.
Sentry писав: Вчора, 14:51 - Стратегія Візз на розширення на Схід хоча й логічна, але поки не виглядає успішною
Схід, який в ЄС (та ж Польща) - це той самий ринок, на який і Раяни можуть вийти. Схід в значенні ОАЕ вже провалився. З Казахстаном, гадаю, буде +\- те саме, ще й з поправкою, що це зарегульований ринок, паспорти з низьким рейтингом мобільності і т.д.
Sentry писав: Вчора, 14:51 Ресурси в них (та їх власників) ще є.
Ну О'Лірі пише, що з ресурсом у них не дуже - там в статті про те, що їх модель бізнесу не дуже лоукостова після пандемії.
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

Літав цього року з Варшави як Візами так і Раяном. Першими на Тенеріфе, а другими до Бергамо. Може то моя сугубо об'єктивна думка але Візи себе краще почувають у Варшаві ніж Раяни. Перші використовують найбільший аеропорт Шопена, до якого зручно доїхати. В аеропорту є нормальний сервіс, на борту немає агресивного маркетингу (навіть на 6 годинним рейсі не задовбали) . Другі літають з варшавського задупья Модліна до якого ще той квест доїхати (потяг + автобус, або таксі за місто). В тому бараку немає місця, пройшов контроль і вперся в гейт. Я не люблю Райян за агресивний маркетинг на борту. За 2 години польоту мозг виносять начисто. Тому коли мені на зустріч то я краще полечу на Візах. Ціни в них плюс мінус однакові.
І в цих умовах Віз в Варшаві виглядає краще.
О'Лірі ще той звіздабол. Візи роблять, а не звіздять
mischko
A380
Контактна інформація:

Повідомлення mischko »

Ти ж сам пишеш, що Візз повертається в Модлін, а не в Шопена.
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

Повертається до Модліна з новими рейсами, а не переходить цілком. В Шопені проблема із новими слотами. Будуть літати і там і там.
І сьгодні новина з Гданьська. Віз відкриває 5 нових рейсів з яких один внутрішній
Sentry
модератор
Контактна інформація:

Повідомлення Sentry »

mischko писав: Вчора, 19:29
Зараз якраз відбувається "розворот Раянів на схід" - скорочують пропозиції в Іспанію натомість розвиваючи Хорватію, про що той же сайт і пише.

Схід, який в ЄС (та ж Польща) - це той самий ринок, на який і Раяни можуть вийти. Схід в значенні ОАЕ вже провалився. З Казахстаном, гадаю, буде +\- те саме, ще й з поправкою, що це зарегульований ринок, паспорти з низьким рейтингом мобільності і т.д.

Ну О'Лірі пише, що з ресурсом у них не дуже - там в статті про те, що їх модель бізнесу не дуже лоукостова після пандемії.
З усім згоден, от тому не дуже бачу перспективи у Візз. Так, я про Схід в сенсі ОАЕ, який провалився.
chukinson писав: Вчора, 23:05 Літав цього року з Варшави як Візами так і Раяном. Першими на Тенеріфе, а другими до Бергамо. Може то моя сугубо об'єктивна думка але Візи себе краще почувають у Варшаві ніж Раяни. Перші використовують найбільший аеропорт Шопена, до якого зручно доїхати. В аеропорту є нормальний сервіс, на борту немає агресивного маркетингу (навіть на 6 годинним рейсі не задовбали) . Другі літають з варшавського задупья Модліна до якого ще той квест доїхати (потяг + автобус, або таксі за місто). В тому бараку немає місця, пройшов контроль і вперся в гейт. Я не люблю Райян за агресивний маркетинг на борту. За 2 години польоту мозг виносять начисто. Тому коли мені на зустріч то я краще полечу на Візах. Ціни в них плюс мінус однакові.
І в цих умовах Віз в Варшаві виглядає краще.
О'Лірі ще той звіздабол. Візи роблять, а не звіздять
Візз для мене теж був приємнішим за Раян як раз за рахунок менш агресивного маркетингу та часто викорстання зручніших аеропортів. Але ж це лоукост, його обирають у першу чергу ціною. Ті, хто обирають комфортом у багатьох випадках оберуть класичні АК, а не Візз, тому ринок Візз звужується. Якщо ціни для пасажира з Шопена та Модліна більш-менш однакові, а аеропортові збори у Модліні менші, то можна припустити, що для АК рейс із Шопена менш прибутковий.
chukinson писав: Сьогодні, 00:27 І сьгодні новина з Гданьська. Віз відкриває 5 нових рейсів з яких один внутрішній
Відкриття рейсів = витрати, а не прибуток. Скільки вони тих рейсів відкривали та закривали?
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

На даному етапі розвитку на єврорейсах вже нажаль немає великої різниці між Wizz та умовним LOT чи Lufthansa, якщо не обирати бізнес клас. Тому при прочих рівних виграє зручність розкладу, доїзд до аеропорта і ціна.
Також не забуваємо, що Виз и Райян на сході Європи використовує фактор України. Велика країна з вже нажаль гигантською диаспорою яка постійно переміщується з/до України + туризм. Після відкриття польотів до України в тій самій Польщі буде спад авіаперевезень.
Відкриття рейсів = пошук нового продукту і клієнта, а не тільки витрати. Якщо відкривають, то значить мають можливості. А як далі буде - того в бізнесі жоден бізнесплан не відповість із 100% точністю.
mischko
A380
Контактна інформація:

Повідомлення mischko »

chukinson писав: Сьогодні, 00:27 І сьгодні новина з Гданьська. Віз відкриває 5 нових рейсів з яких один внутрішній
Я щось пропустив і ви вже приєднали назад Вільно?
wizz.png
wizz.png (46.87 Кіб) Переглянуто 76 разів
Там же і на машині недовго. Цікаво, чи протримається.
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

mischko писав: Сьогодні, 12:49
Я щось пропустив і ви вже приєднали назад Вільно?

Там же і на машині недовго. Цікаво, чи протримається.
Ні. Вільно не приєднували. Попрад-Татри в Польщі називають аеропорт Закопане. Тому рейс в якійсь мірі вутрішній.

На машині 620км + перевірка на кордоні = 7-8 годин.

І ще новий рейс з Любліна в Нідерланди. Мабуть для українських біжеців.
mischko
A380
Контактна інформація:

Повідомлення mischko »

chukinson писав: Сьогодні, 16:00 + перевірка на кордоні = 7-8 годин.
Серйозно є перевірки на кордоні?
chukinson писав: Сьогодні, 16:00 І ще новий рейс з Любліна в Нідерланди. Мабуть для українських біжеців.
у Маастрихт, звідти Раяни якраз ідуть, бо кажуть, що дорого. Але сам аеропорт зручно на перетині трьох країн знаходиться.
alex.s
A380
Контактна інформація:

Повідомлення alex.s »

Візз це фьост лав, але жодного разу після 2022 не зміг з ними політати, Райян завжди був дешевший ...
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

mischko писав: Сьогодні, 16:17
Серйозно є перевірки на кордоні?
Є. Ловлять нелегалів. На літовському можно простояти від 15хв (в залежності від потоку). На німецькому кордоні в часи пік перед чи після свят і до пари годин бувало
Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: chukinson і 0 гостей