З якими з безвізових країн Європи першими будуть впроваджені взаємні відкриття кордонів для туризму?
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Re: З якими з безвізових країн Європи першими будуть впроваджені взаємні відкриття кордонів для туризму?
Странно это. А где все? Неужели так напуганы за время локадаунов? Или просто выбрали другое место для отдыха? Лично я бы в Барселону в июле не поехал, уж очень жарко. В Испании столько место лучше, а даже если это был бы район Барселоны, то точно не город, а побережье рядом.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Re: З якими з безвізових країн Європи першими будуть впроваджені взаємні відкриття кордонів для туризму?
Разве в Испании высокий сезон - только лето? Смотрел Мадрид, то там отели осенью дороже, чем летом, что логично, глядя на график температуры воздуха.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Это мы здесь сидим на туристическом форуме и детально знаем правила въезда в разные страны, все нюансы. В ЕС куча людей понятия не имеет куда можно с тестами, куда без тестов, где нужен сертификат вакцинации, а где нет. В Испании и Португалии только начали первую дозу колоть категории 30+, а они самые активные. Люди со взрослыми детьми без тестов тоже мало куда заедут. Все это создает атмосферу неопределенности. Плюс накачали новыми штаммами и народ побаивается. В Испании маски отменили, а процентов 35% до сих пор на улицах носят.Sentry писав: ↑02 липня 2021, 15:58 Странно это. А где все? Неужели так напуганы за время локадаунов? Или просто выбрали другое место для отдыха? Лично я бы в Барселону в июле не поехал, уж очень жарко. В Испании столько место лучше, а даже если это был бы район Барселоны, то точно не город, а побережье рядом.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Сезон отпусков - в июле и августе. В Мадриде в этот период действительно меньше иностранных туристов, зато испанцы из регионов ездят с детьми на экскурсии в столицу. Но туризм в Испании все же больше вокруг морского побережья сосредоточен. Буду скоро на Канарах - проверим.
- denya24
- A380
- Контактна інформація:
Да, похоже на то, что сезон профукали в ЕС. В Риме тоже из туристов в основном итальянцы (при чём на улицах ходят в масках, хотя уже вроде бы можно без). Мы ходили по улице без масок, полиция ни разу ни слова не сказала, хотя её достаточно много по городу.
Человек с ресепшена отеля сказал, что спрос восстанавливается, но очень медленно, основные клиенты сейчас - из Польши, в одном номере были русские. Англоязычные туристы в основном из США (судя по акценту, так же слышал, как парочка возле фонтана Треви рассказывала, что они прилетели из NY), а из Британии, я так понимаю, въезд только с карантином сейчас.
Я хотел полететь в июле-августе на Ибицу, но календарь вечеринок на ibiza-spotlight.com до конца лета пустой и пишут, что есть ограничения на заполняемость отелей (75%), баров и ресторанов (50%), а проводить вечеринки и танцевать по прежнему нельзя. И смысл туда лететь?
Кстати, как там в Барселоне, масочный режим на улице вроде наконец-то отменили на прошлых выходных?
Человек с ресепшена отеля сказал, что спрос восстанавливается, но очень медленно, основные клиенты сейчас - из Польши, в одном номере были русские. Англоязычные туристы в основном из США (судя по акценту, так же слышал, как парочка возле фонтана Треви рассказывала, что они прилетели из NY), а из Британии, я так понимаю, въезд только с карантином сейчас.
Я хотел полететь в июле-августе на Ибицу, но календарь вечеринок на ibiza-spotlight.com до конца лета пустой и пишут, что есть ограничения на заполняемость отелей (75%), баров и ресторанов (50%), а проводить вечеринки и танцевать по прежнему нельзя. И смысл туда лететь?
Кстати, как там в Барселоне, масочный режим на улице вроде наконец-то отменили на прошлых выходных?
На Родосі аналогічно - пляжі напівпорожні, відсотків так 80 (на око) з туристів - або поляки або німецькомовні.
Автобуси дуже сильно порізані, готелі порожні. Спілкувались з власницею, казала що до ковіду вже з квітня є туристи, в червні овербукінг, зараз ми були єдиними гостями.
Автобуси дуже сильно порізані, готелі порожні. Спілкувались з власницею, казала що до ковіду вже з квітня є туристи, в червні овербукінг, зараз ми були єдиними гостями.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
- Sirko Production
- Airbus A319
- Контактна інформація:
На тему цього можу висловити виключно чутки, так як прямого посилання не можу надати, у мене подруга тісно зав'язана на Італію(робота/відпочинок), відповідно в Італії має багато контактів, так говорила пару днів тому що нам мають дати добро на в'їзд з 10.07(чому саме ця дата - не питайте, може це пов'язано з оновленням списку ЄС раз на 2 тижні), мовляв Італія переходить/перейшла/скоро перейде в білу зону (bianca), і що Україна теж типу підпадає під цю, так звану, білу зону.Sentry писав: ↑02 липня 2021, 14:57Ну отрекомендует, а Италия все так же не поменяет правила, и получится, что к ним ехать нельзя, хотя границы открыты. Цирк. Все-таки, ЕС нужна более централизованая политика во многих сферах.Ferrari писав: ↑02 липня 2021, 14:55 Есть подозрение, что через две недели ЕК нас таки отрекомендует. Ибо это уже даже не смешно. Вчера-сегодня порядка сотни только харьковчан отправились в Рим на футбол. Да, это не массовый туризм, но Италия, Франция и Германия никогда не были массовыми туристическими направлениями для украинцев. Испания с натяжкой разве что. Греция, вот, пускает же с тестами - и ничего.
На всякий випадок додам - це я вперше почув про білу зону.
На тему цього, я останніми тижнями досить часто чую англійську на вулицях Києва, навіть надто часто, і видно що це туризм а не бізнес-подорож.
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Конечно бывает. При чем чаще этим грешат как раз сетевые отели, просто потому, что они сетевые и им есть куда отправить клиента.
Это может быть как сознательный овербукинг (часто у крупных отелей, т.к. там работает тот же закон больших чисел, что и с АК), так и номер, который внезапно "выпал" по той или иной причине.
Предлагают обычно переезд в другой отель более высокой категории за счет текущего отеля.
Я так на Фуертевентурі переїхав з трьох зірок в чотири. Приїхав об 11 вечора, мабуть думали, що вже не приїду.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Цитата на цитату:roger писав: ↑19 червня 2021, 17:28 Наведу цитату зі статті доволі поважного агентства:
"ВВС News Україна направила запит до ЕМА і отримала відповідь, що ні Covishield (Індія), ні AstraZeneca-SKBio (Південна Корея) не мають дозволу на використання у ЄС.
Також у списку ЕМА немає китайської вакцини Coronavac".
https://www.bbc.com/ukrainian/features-57494352
https://m.dw.com/uk/u-yes-pochaly-diiat ... a-58113339Інше питання - визнання. Обов'язково визнаватимуть сертифікати щодо зареєстрованих у Євросоюзі вакцин. Зараз таких чотири: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson. При цьому завод SK Bio у Південній Кореї міститься в переліку допущених у ЄС виробників AstraZeneca. Крім того, речник Єврокомісії уточнив, що у Євросоюзі визнають ці чотири вакцини, навіть якщо вони вироблені на потужностях, не сертифікованих європейським регулятором.
-
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Загрузка первого рейса раяна в Кёльн 73 человека. Прилетело в Киев около сотни
С вакциной (EU COVID Digital Certificate) пустили, сегодня 14 дней
С вакциной (EU COVID Digital Certificate) пустили, сегодня 14 дней
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
Ребята, есть вопрос.
Взял билет через две недели в Вену, но пока что так и непонято можно ли с вакциной туда попасть с туристическими целями, или нет. Я общался с рядом турагенств, все говорят что Европа еще закрыта для нас.
У меня есть уже цифровой сертификат вакцинации, который в бета версии. Я общался с саппортом Дии по поводу его валидности на что пришел дословный ответ: "Зараз тільки почався бета-тест сертифікатів. Після бета-тесту ми чекаємо на аудит системи. Якщо все пройде успішно, то буде політичне рішення ЄС щодо взаємного визнання. Це дозволить українцям вільно подорожувати за допомогою сертифікатів."
Я видел что в твитере писал наш главный хрен, что Австрия уже открыта для нас, но особо не нашел нигде подтвержения с другой стороны это информации ( например по испании там четко черным по белому написано что можно).
Ну и опять же вопрос, хватит ли междунароного сертификата вакцинации на желтой бумажке( который тоже у меня уже есть), или нет?
Подскажите пожалуйста кто что знает, а то не хочется чтобы завернули в Вене.
Заранее спасибо!
Взял билет через две недели в Вену, но пока что так и непонято можно ли с вакциной туда попасть с туристическими целями, или нет. Я общался с рядом турагенств, все говорят что Европа еще закрыта для нас.
У меня есть уже цифровой сертификат вакцинации, который в бета версии. Я общался с саппортом Дии по поводу его валидности на что пришел дословный ответ: "Зараз тільки почався бета-тест сертифікатів. Після бета-тесту ми чекаємо на аудит системи. Якщо все пройде успішно, то буде політичне рішення ЄС щодо взаємного визнання. Це дозволить українцям вільно подорожувати за допомогою сертифікатів."
Я видел что в твитере писал наш главный хрен, что Австрия уже открыта для нас, но особо не нашел нигде подтвержения с другой стороны это информации ( например по испании там четко черным по белому написано что можно).
Ну и опять же вопрос, хватит ли междунароного сертификата вакцинации на желтой бумажке( который тоже у меня уже есть), или нет?
Подскажите пожалуйста кто что знает, а то не хочется чтобы завернули в Вене.
Заранее спасибо!
МожноIvan Lotoshnikov писав: ↑05 липня 2021, 12:21 можно ли с вакциной туда попасть с туристическими целями, или нет.
ХватитIvan Lotoshnikov писав: ↑05 липня 2021, 12:21 хватит ли междунароного сертификата вакцинации на желтой бумажке( который тоже у меня уже есть), или нет?
Если до Вены долетите, уже на 99,9% уже никто не завернет.
Какая Европа? Быть может Греция? Или Болгария? Или Хорватия?Ivan Lotoshnikov писав: ↑05 липня 2021, 12:21 Я общался с рядом турагенств, все говорят что Европа еще закрыта для нас.
Почитайте форум, почитайте новости на сайте, много вопросов отпадут сами собой.
Слушайте, ну проверяйте нашу карту из сайта МЗС хотя бы. Там информация хоть и бывает с опозданием, но ориентироваться-то можно
https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?page_id ... ocation=at
https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?page_id ... ocation=at
Касательно Дии и сертификата в нём: не надейтесь, а лучше сейчас берите бумажную версию. Это 100%-й вариант того, что пустят (в том числе в места, куда в Австрии необходим тест или вакцинация)з 01.07.2021 року в’їзд з України до Австрії можливий для всіх цілей подорожей.
Діють наступні положення:
1) В’їзд без реєстрації та без карантину з
сертифікатом (доказом) про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з наведених нижче вакцин, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду та була проведена не довше ніж 270 днів тому (тобто, після останнього щеплення із курсу повної імунізації має пройти 14 днів ).
Зазначений сертифікат має бути на англійській або німецькій мові із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини та/або лікарським підтвердженням із найменуванням вакцини і кількості зроблених доз.
Визнані вакцини: Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca / Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm / BIBP SARS–CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac.
Там, кстати и про детей:
Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину. - Австрия
Дітям до 18 років, які подорожують з повністю вакцинованими дорослими, також може бути дозволений в’їзд до Швейцарії. - Швейцария
Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину. - Австрия
Дітям до 18 років, які подорожують з повністю вакцинованими дорослими, також може бути дозволений в’їзд до Швейцарії. - Швейцария
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
Доброго дня! Що чути,чи пускають в Німеччину з Covishield (Індія) та AstraZeneca-SKBio (Південна Корея). У мене перша доза одною, друга- другою. Дякую!
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей